Zo creëer je een luxe woonkamer

Luxe woonkamer feature image 01

Samenvatting Artikel

Een luxe woonkamer creëren? De woonkamer is de plek waar je je terug kunt trekken na een lange werkdag en ontspant voor de tv of met een goed boek. Een woonkamer moet natuurlijk sfeer uitstralen, maar veel mensen willen ook een luxe uitstraling voor hun woonkamer. Maar hoe maak je dan precies een luxe woonkamer? In dit artikel voorzien wij je van de beste tips.

1. Koop meubels met een luxe uitstraling

In een luxe woonkamer mogen meubels met een luxe uitstraling niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige Chesterfield bank. Des te ouder de stoel is, hoe mooier deze vaak zal zijn. Zeker als het om een Chesterfield gaat. Je kunt natuurlijk ook voor gewone leren banken kiezen of een velvet bank. Ook deze zorgen voor de gewilde luxe uitstraling in de woonkamer. Zorg er verder voor dat je moderne design meubels koopt die goed met elkaar matchen. 

2. Kunst is onmisbaar

Ook kunst is onmisbaar als je jouw woonkamer van een luxe uitstraling wilt voorzien. En geloof ons, wil je daarvoor zorgen, dan hoef je helemaal niet veel geld kwijt te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook een eigen schilderij maken. Verder zou je je verbazen over wat voor mooie kunstwerken je soms tegenkomt in de kringloopwinkel of op de markt. Kunst is perfect als muurdecoratie.

3. Kies voor luxe uitziende kleuren

Luxe uitziende kleuren, zoals goud en donkere kleuren in het algemeen moet je zeker gebruiken. Zo gaat goud zeer goed met een luxe uitstraling. Echter is het niet aan te raden je hele interieur met goud aan te kleden. Koop bijvoorbeeld gouden woonaccessoires of plaats gouden spotjes en wissel dit af met luxe donker kleuren voor een mooi geheel. 

4. Leg de nadruk op kwaliteit

Bij een luxe uitstraling draait alles om kwaliteit en niet om kwantiteit. Ga je spullen kopen voor een luxe woonkamer, dan moet je dus goed op de kwaliteit hiervan letten. Woonaccessoires van goede kwaliteit zorgen er automatisch voor dat je woning luxer oogt. Investeer dus in enkele items van topkwaliteit en koop niet allerlei dingen van een mindere kwaliteit. Je zal snel zien wat dit voor je woonkamer doet. 

5. Kleed de woonkamer ruimtelijk aan

Zorg ervoor dat je de woonkamer ruimtelijk aankleed. Dit is typerend voor een luxe uitstraling. Niet voor iedere woning is dit mogelijk, maar je kunt er wel voor zorgen dat de ruimte optisch groter en dus luxer lijkt. Wij raden het aan om vooral van lichte kleuren gebruik te maken. Kies voor witte wanden en maak juist in het midden van de kamer een zithoek, in plaats van tegen de muur aan. 

6. Houd de accessoires bescheiden

Zorg ervoor dat je de accessoires in je woonkamer bescheiden houdt. Er zijn zat mensen die allemaal items uitstallen in de woonkamer, maar dit zorgt ervoor dat deze erg rommelig oogt. Ook zal je hierdoor niet snel een luxe woonkamer krijgen. Zorg er dus voor dat je niet overdrijft met je accessoires. Door te kiezen voor een minimalistische uitstraling, zal je eerder die zo gewenste luxe woonkamer krijgen.