Chique vloeren voor in de slaapkamer

Chique vloeren voor in de slaapkamer feature image 01

Samenvatting Artikel

Zoek je chique vloeren voor in de slaapkamer? Er zijn verschillende soorten vloeren die je kunt kiezen als je een luxe uitstraling voor je slaapkamer wenst. Wij vertellen je in dit artikel welke chique vloeren mooi staan als je jouw slaapkamer van een luxe uitstraling wilt voorzien. Lees snel verder en ontdek de meest chique vloeren voor in de slaapkamer. 

Ga voor een hardhouten vloer

Met een hardhouten planken vloer zit je altijd goed. Deze vloeren zijn werkelijk prachtig. Hardhout is speciaal hout dat van loofbomen afkomt. Hierbij kun je denken aan de eik, esdoorn en de beuk. Deze bomen zijn bedektzadig en verliezen in het najaar hun bladeren. Kies je voor een vloer van eikenhouten planken, dan profiteer je van een enorm lange levensduur van de vloer. Ook wanneer je de vloer intensief gebruikt, zal deze niet snel slijtage vertonen. Wel dien je de vloer op de juiste wijze te onderhouden. Hardhouten vloeren staan erom bekend tijdloos te zijn en zorgen ervoor dat jouw slaapkamer een chique uitstraling krijgt. 

Koop visgraat parket

Met een visgraat parket haal je echt het luxe gevoel naar de slaapkamer. Parket is vaak wat hoger geprijsd dan een vloer van laminaat. Dit komt doordat de planken dikker zijn. Ook is de kwaliteit van het hout vaak beter. Je kunt parket op verschillende manieren leggen, maar een visgraat motief staat erg chique in de slaapkamer. Hierbij worden de planken haaks op elkaar gelegd, waardoor het unieke visgraat patroon ontstaat. De vloer zorgt ervoor dat de ruimte een stuk interessanter oogt. 

Kie voor een moderne PVC vloer

Ook PVC is een prachtige vloer die erg chique in de slaapkamer staat. Deze mooie vloer is verkrijgbaar in verschillende designs en past bij vrijwel iedere woonstijl. Deze vloeren hebben diverse voordelige eigenschappen. Zo zijn ze vrijwel onverwoestbaar en kun je ze eenvoudig schoonmaken. Vuil en allergenen zullen zich ook niet aan het oppervlak hechten. Ideaal als je allergisch bent voor huisstofmijt. Zo blijft je slaapkamer mooi schoon. 

Ga voor stijlvol laminaat

En wat dacht je van laminaat? Laminaat is een geweldige basisvloer als je jouw slaapkamer van een chique uitstraling wilt voorzien. Dit komt doordat deze vloer in diverse designs en formaten verkrijgbaar zijn. Zo zijn er zelfs vloeren die op echte houten vloeren lijken. Het verschil is daarbij praktisch niet te zien. Laminaat is daarbij zeer onderhoudsvriendelijk, evenals vriendelijk voor je portemonnee. Ook is het een groot voordeel dat je deze vloer eenvoudig zelf kunt leggen. Dit scheelt weer legkosten. 

Koop prachtig tapijt

Tapijt is een prachtige vloer en heeft als voordeel erg stil te zijn. De vloer is zacht aan je voeten en zorgt voor een warme sfeer in de slaapkamer. Kies je de juiste kleur tapijt vloer, dan kun je je slaapkamer hier zeker een chique uitstraling mee geven. Wel is het goed om te weten dat tapijt minder eenvoudig schoon te maken is. Ook als je last hebt van allergieën, is tapijt geen aanrader. Mocht je echter een fijne zachte vloer zoeken, dan zou je hier wel het beste voor kunnen gaan.

Welke chique vloer kies jij voor in de slaapkamer?