Een ruime woonkamer inrichten

Een ruime woonkamer inrichten feature image 01

Samenvatting Artikel

Een ruime woonkamer inrichten? Met een grote woonkamer heb je talloze mogelijkheden. Echter is het niet aan te raden om zomaar allerlei meubels hierin te zetten, maar zeker na te denken over de inrichting van je woonkamer. Om je hierbij te helpen, hebben wij enkele tips voor je op een rij gezet die je kunt gebruiken bij het inrichten van jouw ruime woonkamer. Lees snel verder en ontdek meer!

1. Creëer verschillende zones

Door het creëren van verschillende zones deel je de ruimte in de woonkamer in verschillende gebieden op. Dit zorgt ervoor dat de woonkamer een stuk mooier en levendiger oogt. Je zorgt er in feite voor dat er meerdere ruimtes in een centrale ruimte aanwezig zijn. Zorg er wel voor dat er eenheid in het geheel is. Bedenk goed welke zone je waar wilt plaatsen en deel je ruime woonkamer bewust in. Bedenk waar de eethoek moet komen, waar de zithoek is en waar je eventueel een kinderhoek wilt plaatsen. Bekijk welke plekken hier handig voor zijn en om welke redenen dit is. 

2. Koop royale meubels

Heb je een grote woonkamer, dan mogen royale meubels hier zeker niet in ontbreken. Door grote meubels in de ruimte te plaatsen, voorkom je dat de ruimte leeg en wat kil aanvoelt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een elementenbank in de woonkamer te plaatsen, zodat je een zeer grote zithoek hebt. En wat dacht je van twee grote boekenkasten naast elkaar, een mooie kast waarin je prachtig servies kunt laten zien of andere grote meubels? 

3. Schaf grote wanddecoraties aan

Jouw grote woonkamer is niet compleet zonder een mooie grote wanddecoratie. Zonder wanddecoraties oogt een ruime woonkamer al gauw kaal. Dit kan zorgen voor een kille sfeer. Kies als je een ruime woonkamer hebt het beste voor grote wanddecoraties. Denk aan enkele grote eyecatchers, zoals bijvoorbeeld een groot schilderij, een groot beeld of andere items. Kies er niet voor allemaal kleine wanddecoraties bij elkaar te hangen, omdat je woonkamer zo te druk oogt. 

4. Houd de ruimte rustig

Maak gebruik van de ruimte voor rust en zorg ervoor dat je er niet te veel in neerzet. Door ook te zorgen voor lege delen in de woonkamer, zorg je ervoor dat je woonkamer een stuk rustiger oogt. Hierdoor krijgt je woonkamer ook een mooiere uitstraling. Zet meubels niet tegen de muur aan, maar gebruik juist de ruimte die je hebt. Zorg voor openheid, zodat dit het geheel ten goede komt. 

5. Zorg voor sfeer met een bijzondere eyecatcher

Wil je meer sfeer in de woonkamer brengen, dan raden we het zeker aan om voor grote planten te kiezen. Je kunt ook een groot vloerkleed kopen en in de woonkamer leggen. Hiermee kun je vaak een mooie verbinding maken tussen je meubels en de rest van je interieur. Je kunt ook een bijzondere eyecatcher plaatsen, zoals een boekenkast met allerlei decoratieve items. Hiermee geef je jouw woonkamer meer sfeer en karakter.

Weet jij al hoe je jouw ruime woonkamer gaat inrichten?