De mooiste muurdecoratie voor je woonkamer

Mooiste muurdecoratie feature image 01

Samenvatting Artikel

De mooiste muurdecoratie voor je woonkamer gezocht? Met muurdecoraties kun je je wanden binnen no time opfleuren. Zonder een mooi schilderij of andere decoratie aan de wand, oogt je interieur al vrij gauw wat kil. Welke muurdecoratie mag absoluut niet aan de wand ontbreken? Wij zochten het uit en hebben onze favorieten voor je op een rij gezet. 

De spiegel

Met spiegels heb je een prachtige vorm van muurdecoratie. Spiegels zijn als muurdecoratie een echte trend. Zo is de grote ronde spiegel momenteel helemaal in. Uiteraard kun je ook voor een trendy spiegel met een ovale vorm kiezen. Geef hem een prominente plek in de woonkamer boven de schouw of hang hem op een plek waar hij echt een eyecatcher is. 

Metalen wandrek

Met een metalen wandrek heb je leuke en praktische eyecatchers voor aan de wand. Ze zijn namelijk niet alleen leuk om te zien. Je kunt ze ook op een efficiënte manier gebruiken. Je kunt er eenvoudig je favoriete decoratie op uitstallen of het wandrek als opbergplek gebruiken. Zo heb je dus niet alleen een trendy decoratief item aan de wand, maar ook een item waar je je spullen in kunt opbergen. Een win-win situatie dus!

Hang letterborden op

Wat ook zeer populair is, is het ophangen van letterborden, pinborden en memoborden. Deze wanddecoratie is niet alleen leuk, je kunt de decoratie ook nog eens prima personaliseren. Zo kun je eindeloos variaties maken en de wanddecoratie aanpassen naar jouw wensen. Hang hem vervolgens bij de wand in de eethoek of geef het letterbord een mooie plek in de keuken. 

Haal de natuur naar je wand

Wanneer je bijvoorbeeld veel thuis aan het werk bent, is het des te leuker om de natuur naar je muur te halen. Kies er bijvoorbeeld voor om planten aan de uren op te hangen, maak gebruik van natuurlijke materialen en kleuren in de woonkamer en hang bijvoorbeeld een mooi schilderij of een gave poster van een landschap op. 

Kies voor wereldse invloeden

Een andere mooie vorm van wanddecoratie zijn wereldse invloeden. Hang bijvoorbeeld foto’s van mooie reizen die je gemaakt hebt op en hang souvenirs aan de wanden die je hebt meegenomen van een van je avontuurlijke reizen. Kies hierbij voor kleurrijke items. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een tapijt aan de wand te hangen. Wereldse invloeden in de woonkamer zijn een echte trend. Wil je dat jouw woonkamer een echte culturele hotspot is, dan mag je deze trend van muurdecoratie niet missen. 

Hang een zwevend schilderij op

Wat ook een zeer leuk idee is, is om een zwevend schilderij op te hangen. Zo hoef je geen spijkers meer in de muren te slaan. Er zijn tegenwoordig diverse stevige ophangsystemen waarmee je jouw muren mooi kunt houden. Ook zijn zwevende schilderijen een stuk mooier om te zien aan de wanden. Je kunt online mooie schilderijen kopen, maar ook langs de kringloop gaan. Wie weet wat voor parels je daar tegen zal komen.

Welke muurdecoratie kies jij voor de woonkamer?