Decoraties voor in de slaapkamer

Zoek je leuke decoraties voor in de slaapkamer feature image 04

Samenvatting Artikel

Zoek je leuke decoraties voor in de slaapkamer? Misschien ben je niet helemaal tevreden met je slaapkamer en heb je het gevoel dat er iets ontbreekt. Het kan ook zijn dat je binnenkort naar een nieuwe woning gaat verhuizen en een geheel nieuwe slaapkamer moet inrichten. Wij begrijpen dat dit een uitdaging is. Welke decoraties mogen dan absoluut niet ontbreken en wat zijn eigenlijk de actuele trends? Lees snel verder voor de beste decoraties slaapkamer trends en onze handige tips voor het decoreren van de slaapkamer.

1. Koop een vloerkleed

Een vloerkleed mag absoluut niet ontbreken in de slaapkamer. Vloerkleden zijn niet alleen erg trendy. Ze zijn ook nog eens lekker warm aan je voeten als je ‘s ochtends je bed uit stapt. Er zijn diverse soorten en maten vloerkleden. Heb je een grote slaapkamer, dan is het zeker aan te raden een groot vloerkleed te kopen. Let wel op dat het vloerkleed niet te groot is. Heb je een kleine slaapkamer, dan kun je het beste voor een klein vloerkleed gaan.

2. Hang kunst aan de muur

Met kunst aan de muur geef je jouw slaapkamer net wat extra’s. Lege wanden in de slaapkamer zijn vrij ongezellig. Koop een mooi schilderij en hang dit aan de wand. Dit hoeft niet meteen een duur schilderij te zijn, want ook bij kringloopwinkels en op markten kun je vaak mooie schilderen vinden. Je kunt ook een schilderij laten maken en dit aan de wand hangen. Bijvoorbeeld een portret schilderij van jouw familie, kinderen of huisdieren. Zo heb je echt iets persoonlijks om je slaapkamer mee te decoreren. Bovendien is het effect van een schilderij laten maken heel anders dan een fotolijst. De kleuren die worden gebruikt geven warmte en sfeer aan je slaapkamer.

Schilderij familieportret

3. Koop droogbloemen en/of planten

Voeg droogbloemen en planten toe aan je slaapkamer. Dit is echt de perfecte decoratie hiervoor. Er zijn diverse soorten droogbloemen verkrijgbaar. Doe een mooie bos droogbloemen in een vaas op je nachtkastje. Een groot voordeel van deze bloemen is dat ze lang goed blijven. Zo blijven ze zeker 1,5 jaar goed. Ook planten mogen niet ontbreken. Kies bij voorkeur voor luchtzuiverende planten, zodat je niet alleen mooie decoratieve items hebt, maar ook items die echt iets voor je doen. Plaats een grote plant in je slaapkamer of kies ervoor om platen van verschillende hoogtes bij elkaar te plaatsen.

4. Maak het af met accessoires

Jouw slaapkamer kun je helemaal afmaken met de juiste accessoires. Zorg ervoor dat je niet alleen planten in je slaapkamer hebt staan, maar ga ook voor echte eyecatchers. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie grote kroonluchter boven je bed hangen, een groot beeld in de slaapkamer zetten of kiezen voor een ander opvallend item zoals een grote stoel. Zorg ervoor dat je slechts 1 eyecatcher hebt en dat je verder enkele kleine accessoires hebt. Zo zal het geheel niet te druk ogen. Hang wat plankjes op en plaats hier enkele boeken op die je momenteel aan het lezen bent en plaats geen complete boekenkast in je slaapkamer. In de slaapkamer is juist een rustige uitstraling van groot belang.

Welke decoraties trends voor jouw slaapkamer maken jouw slaapkamer helemaal af?