Slaapkamer inrichten volgens een ideologie

Zo richt je slaapkamer in feature image 01

Samenvatting Artikel

Wil je jouw slaapkamer op een fijne manier inrichten, zodat je zeker weet dat je hier optimaal tot rust komt? Er zijn verschillende ideologieën voor het inrichten van woningen. In dit artikel gaan wij dieper in op Feng Shui, Wabi Sabi en Hygge en kom je te weten hoe er in deze ideologieën gedacht wordt over het inrichten van de slaapkamer. Lees snel verder voor meer informatie. 

De Feng Shui inrichting

Feng  Shui is een Chinese filosofie en gaat over hoe je geluk en gevoel door de omgeving beïnvloed wordt. Deze filosofie is inmiddels meer dan 3.500 jaar oud. Bij Feng Shui wordt er uitgegaan van energiestromen tussen alles en iedereen. En dit zijn stromen die positief beïnvloed kan worden. Bij het inrichten van de slaapkamer is het volgens Feng Shui belangrijk om de kamer niet te vol met meubels te zetten en rommel te vermijden. Zo kan de energie vloeien. Er wordt aangeraden het bed niet bij een raam of deur neer te zetten. Zorg ervoor dat het hoofdeinde tegen de muur aan staat. Het is verder aan te raden om subtiele verlichting te gebruiken en geen spiegel voor het bed te zetten. Voor het kleurgebruik worden lichte kleuren aangeraden. Deze zorgen voor een rustgevende sfeer. Ook is het belangrijk om Yin-elementen aan te brengen. Dit zijn comfortabele en zachte elementen die zorgen voor een rustige uitstraling van de slaapkamer. 

Wabi Sabi inrichting

De Wabi Sabi inrichting is een manier van inrichten die gebaseerd is op de schoonheid van imperfectie, een voorliefde voor de natuur en asymmetrische patronen. Dit zijn de drie belangrijkste elementen van deze woontrend. Bij Wabi Sabi hoort een rustig en aards kleurenpalet. Ook is het belangrijk om gebruik te maken van pure materialen. Kies bijvoorbeeld voor diverse zand- en bruintinten met een zwart accent en leg deze tegen een lichtgrijze basis aan. Zo creëer je een rustige uitstraling in de slaapkamer. Ook organische vormen passen goed bij een Wabi Sabi inrichting. Ga voor accessoires zoals een bordje van keramiek in de vensterbank en kies ervoor om items van geoxideerd ijzer en oud hout in de slaapkamer te plaatsen. Deze items ogen ietwat oud, maar worden met de jaren alleen maar mooier. Ook koper, messing en beton passen perfect bij een Wabi Sabi slaapkamer. 

Hygge inrichting

Hygge is een filosofie waarbij het gaat om het creëren van de perfecte omgeving. Dit met als doel een gelukkiger en gezonder leven te krijgen. Wil je je slaapkamer in Hygge stijl aankleden, dan is het aan te raden te kiezen voor rustige kleuren. Voordat je je gewenste meubels en accessoires voor je slaapkamer koopt, kun je het beste eerst een kleurencombinatie kiezen die je aanspreekt. Zo kun je kiezen voor pastelkleuren, diep blauw, romige witte tinten of grijstinten. Deze kleuren staan bekend om hun rustgevendheid. Hygge in je slaapkamer draait geheel om jouw bed. De plek waar je met je partner geniet en lekker slaapt in zacht beddengoed. Je bed dient dus zo comfortabel mogelijk te zijn. Voeg ook Hygge accessoires aan je slaapkamer toe. Hierbij kun je denken aan beeldjes, boeken, souvenirs of fotolijstjes. Ook bloemen op een tafeltje of op de vensterbank maken de slaapkamer een stuk sfeervoller en passend bij de Hygge filosofie.